18 iunie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

ITM a dat amenzi de peste 300.000 lei

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 27.05.2024 – 07.06.2024 un număr de 90 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. În urma acestora, au fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale în valoare de 268.500 lei. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 169 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.
Un angajator cu sediul social în orașul Rovinari, având domeniu de activitate Fabricarea de uși și ferestre din metal a fost sancționat cu suma de 40.000 lei pentru fmuncă la negru.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfășurat și o campanie de control la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul „Activități de jocuri de noroc și pariuri”.

”Inspectorii de muncă au verificat 10 angajatori în domeniul relațiilor de muncă, iar pentru 5 dintre aceștia, documentele pentru finalizarea controalelor au fost trimise altor inspectorate teritoriale de muncă din țară, agenții economici având sediul social în alt județ. Pentru agenții economici de pe raza județului nostru, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoarea de 28.000 lei și s-au dispus 16 măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și respectarea prevederilor legale”, arată un comunicat emis de ITM Gorj.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?