16 iulie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

Avarie la rețeaua de gaze. Viceprimar: ”E magistrala veche, planificată a fi anulată”

O avarie a lăsat fără gaze o parte a zonei semicentrale a Târgu Jiului. Accidentul a fost cauzat de un utilaj, care a fisurat rețeaua, în timpul lucrărilor ce se fac pe strada Victoriei. Viceprimarul Bogdan Bejinaru spune că țeava de gaze spartă este din rețeaua veche, care va fi dezafectată în următoarea perioadă, după ce se fac testele noii magistrale, ce a fost introdusă în ultimele luni.

”Un incident, petrecut în această seară, în timpul lucrărilor, executate de Edilitara, de pe strada Victoriei, demonstrează necesitatea investițiilor pe care Primăria Târgu Jiu le-a susținut, în ultimii ani. Magistrala veche, care este planificată a fi anulată în aproximativ două săptămâni (perioadă în care rețeaua nou introdusă se află în probe), a fost fisurată de un utilaj angrenat în procesul de înlocuire a asfaltului uzat.

Rețeaua veche, care are aproape 50 de ani de când a fost pusă sub presiune, se află montată imediat sub suprafața asfaltică, la o adâncime de aproximativ 5 cm. Acest aspect, neluat în seamă la momentul introducerii magistralei, nu mai respecta normele impuse de actuala legislație. În ultimele luni, în zonă s-au făcut lucrări de introducere a unei noi magistrale de gaz, la o adâncime de cel puțin 90 cm. În această perioadă, se fac probe la rețeaua nouă, iar cea veche este încă folosită pentru alimentarea zonei, până la finalizarea testelor noii investiții”, a transmis viceprimarul Târgu Jiului, Bogdan Bejinaru, pe pagina de Facebook.

Echipe ale societății de distribuție au intervenit și au sistat firnizarea gazului, până la repararea avariei.

Despre autor


Descoperă mai multe la Un Altfel de Știri

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!

Descoperă mai multe la Un Altfel de Știri

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?