18 iunie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

Cine l-a denunțat pe directorul Electrocentrale Rovinari, la DNA

Patru personaje din industria energetică românească, printre care și un director din cadrul CEO, au ajuns în atenția DNA. Ion Eugen Petru și Ion Macovei, doi întreprinzători cu conexiuni în afacerile energetice, împreună cu Dorin Adrian Ecobescu, directorul Centralei Termoelectrice București Sud (CET SUD Elcen) și Iosif Chircă, directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, sunt în centrul unui nou dosar ce investighează presupuse acte de corupție în sectorul vital al energiei.

Acuzațiile DNA vizează luarea și darea de mită, cumpărarea și traficul de influență, precum și deturnarea licitațiilor publice. Ca urmare a probelor adunate, procurorii au dispus reținerea preventivă a celor doi oameni de afaceri pentru o perioadă de 24 de ore, un prim pas într-un proces ce pare să fie de lungă durată.

Conform surselor din cadrul justiției, citate de stiripesurse.ro, Ion Eugen Petru ar fi transferat suma de 514.375 lei, echivalentul a peste 102.000 de euro, către Ion Macovei, cel din urmă pretinzând că deține influență asupra conducerilor unor companii de stat din România, facilitând astfel angajamente financiare favorabile pentru două firme: SC Techno Montaj SRL din Brașov și SC Energomontaj SA din București.

Ion Macovei este recunoscut nu doar pentru conexiunile sale curente din domeniul energiei, dar și pentru implicarea într-un dosar anterior din 2021, legat de Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), care a fost gestionat de DNA Constanța.

Investigația DNA își concentrează atenția asupra unui ansamblu de fapte și întâmplări ce au loc într-un cadru ce depășește frontierele unei singure instituții, implicând figuri din diverse sectoare, inclusiv din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În plus, anchetatorii au pus sechestru pe mai multe imobile și conturi bancare aparținând inculpaților și au extins cercetările și la alte persoane implicate. Măsurile luate de DNA includ și interdicția exercitării funcțiilor pentru directorii de la Elcen și Electrocentrale Rovinari, precum și control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?