16 iulie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

Guvernul plătește abia acum restanțele din 2023, pentru angajarea șomerilor

Angajatorii vor primi abia acum sumele restante pentru subvenţiile acordate la angajarea diferitelor tipuri de şomeri, aferente anului trecut. Guvernul a suplimentat săptămâna trecută bugetul asigurărilor sociale de stat, al agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă.

Potrivit unui comunicat, sumele restante au fost redirecţionate către conturile angajatorilor, aferente convenţiilor încheiate şi neplătite de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă pe parcursul anului trecut.

Astfel, cererile de încheiere convenţii conform art. 80/85 din Legea 76/2022, modificată şi completată ulterior, depuse pentru anii 2023 şi 2024, sunt în curs de verificare şi soluţionare începând cu data de 10 ianuarie 2024, data aprobării noului buget privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Aceste sume sunt destinate angajatorilor în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, a tinerilor de până la 29 de ani, a persoanelor cu handicap, a absolvenţilor, a persoanelor care sunt unici întreţinători de familie, a şomerilor de lungă durată, precizează sursa citată.

Despre autor


Descoperă mai multe la Un Altfel de Știri

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!

Descoperă mai multe la Un Altfel de Știri

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?