Hala de carnee din Târgu Jiu a fost închisă de comisarii de la Protecția Consumatorilor, în urma unor controale efectuate ieri. Abaterile constatate de echipele de control au fost numeroase: ”camere frigorifice neigienizate cu urme de rugina, mucegai, cu instalație improvizata din care curgea apa, spatii de lucru cu mese de lucru și utilaje neigienizate cu urme de sânge și resturi de carne, scurgeri cu grilaj blocat de resturi de carne, carne fara elemente de informare caracterizare, carne cu modificări organoleptice, preparate cu data durabilității minimale depașită(expirate), carne păstrată la temperatura de 7-8 grade fata de 0-4 grade temperatura impusă de producator, vitrine frigorifice neigienizate cu resturi alimentare, praf, rugină acumulate în timp, cu improvizații la instalațiile electrice, cu sticla lipita cu scotch, lipsa valori nutritionale pe eticheta preparatelor din carne.
Sancțiuni aplicate:
4 amenzi contravenționale în cuantum total de 20000 lei și 1 avertisment
Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:
-oprirea temporară a prestării serviciilor pânăla remediere
-oprirea definiitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman al produselor neconforme (circa 470 kg)”, conform unui comunicat emis de ANPC.

Despre autor


Descoperă mai multe la G News Media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!

Descoperă mai multe la G News Media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?