18 iunie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

Percheziții la traficanți de persoane

La data de 4 ianuarie 2024, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în județul Gorj și 4 mandate de aducere (față de 2 persoane cercetate și 2 martori), într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

În fapt, în perioada mai 2016 – decembrie 2017, cele două persoane cercetate, din județul Gorj, ar fi exploatat, pe teritoriul Norvegiei și Germaniei, mai multe persoane pe care le-ar fi obligat să cerșească, prin folosirea de amenințări și acte de violență și ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a acestora, însușindu-și banii obținuți din cerșetorie.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în anul 2016, persoanele vizate, sub pretextul oferirii unui loc de muncă bine plătit, în afara țării, ar fi transportat mai multe persoane în orașele Oslo și Berlin, pe care le-ar fi obligat să practice cerșetoria, în baza unui program și itinerariu prestabilite, reținându-le actele de identitate.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați 12.600 de lei, 300 de euro, 2.000 de coroane norvegiene, 350 de coroane daneze, 4 telefoane mobile și mai multe înscrisuri necesare în documentarea cauzei.

Astfel, la data de 4 ianuarie 2024, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de cele două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, urmând a fi luate măsuri legale.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?