18 iunie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

Salvamontiștii caută trei turiști rătăciți pe munte

Trei turiști care s-au rătăcit în munți sunt căutați de salvamontiștii gorjeni. Cele trei persoane sunt blocate intr-un sector greu accesibil in zona Coltii Pietrei din munții Mehedinți.
„Cei trei au pierdut traseul, au fost surprinși de lăsarea întunericului și nu mai pot continua deplasarea și căutarea traseului corect întrucât nu au lanterne și zona este foarte accidentată.
Cei trei au oferit salvatorilor toate datele necesare privind locația, au procedat corect pastrand unitatea grupului si au reușit sa își aprindă un foc la care sa se încălzească și sa se apere de animale.
Intervin 6 salvamontiști aflați în serviciul de tura operativa in Baza de Intervenție Salvamont din Târgu Jiu și din Postul Salvamont Padeș inclusiv cu o ambulanta Salvamont cu capacitate de acces în teren accidentat”, a transmis Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Update 2: Salvamontiștii au ajuns la cei trei și vor începe coborârea estimandu-se ca în cca 2 ore sa ajungă în zona unde se afla mașinile de interventie Salvamont.

Update 1: Salvamontiștii gorjeni au ajuns în apropierea zonei în care se afla cei trei , au contact audio, și urmeaza sa analizeze zona pentru a găsi cea mai buna cale de acces pana la ei și apoi de retragere în siguranță.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?