11 decembrie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

ITM: Amenzi de peste 500.000 lei, într-o lună

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie2023 un număr de 210 controale, din care 147 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 63 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă. 

În urma acțiunilor efectuate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 578.500 lei, din care 110.000 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă și 468.500 lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă. Au fost dispuse 456 măsuri de intrare în legalitate.

”Inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat  în perioada menționată, 2 persoane prestând muncă nedeclarată, fiind aplicate amenzi în valoare 30.000 lei. Un angajator cu sediul social în  comuna Bălănești a fost sancționat contravențional cu suma de 20.000 lei pentru neprezentarea la data, ora și locul stabilite de către inspectorii de muncă în urma înștiințărilor comunicate acestuia, pentru finalizarea controalelor în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă”, arată un comunicat emis de ITM Gorj.

 

                                                                                              Compartimentul Comunicare

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?