11 decembrie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

Ministrul Justiției se întâlnește cu avocații din Gorj. Promite plata onorariilor

Audierea in comisiile de specialitate a ministrilor desemnati pentru a face parte din noul guvern condus de Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, 14 iunie 2023. Inquam Photos / George Calin

buton pause

Onorariile avocaţilor din oficiu vor fi plătite, până la finalul acestui an, în baza unui memorandum aprobat de Ministerul Finanţelor, a informat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, după o întâlnire la Palatul Parlamentului cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Barourilor din România la care au participat procurorul general şi parlamentari.

Gorghiu a spus că are programate întâlniri în țară, cu avocații, iar una dintre acestea este la Gorj. Ea a menţionat că, în cadrul întâlnirilor pe care le are programate în continuare în ţară, va avea discuţii cu fiecare barou judeţean, iar, ulterior, la şedinţa Consiliului de organizare strategică, din care fac parte ministrul Justiţiei, preşedintele CSM, preşedinta ICCJ şi procurorul general, va fi invitată conducerea UNBR pentru a discuta problemele ce derivă din profesia de avocat.

„I-am informat că urmează să merg mai departe cu turneul prin ţară, am vizitat deja opt judeţe. Voi fi la final de săptămână la Bihor, săptămâna viitoare la Gorj, întâlniri care nu vor exclude avocaţii. Voi avea cu fiecare barou din fiecare judeţ discuţii, iar într-un Consiliu de organizare strategică, din care fac parte ministrul Justiţiei, preşedintele CSM, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general, într-o viitoare şedinţă, am decis cu toţii, prin consens, să invităm conducerea UNBR pentru a discuta toate aceste probleme pe care le au în desfăşurarea profesiei de avocat”, a transmis Alina Gorghiu, citată de Agerpres.


Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?