1 decembrie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

Cât zahăr se pune la vinul făcut în casă.

Este perioada perfectă pentru a prepara vin chiar la tine acasă. Ei bine, printre altele și tu cauți un răspuns la întrebarea „Cât zahăr se pune la vinul făcut în casă?”. Iată că noi venim cu răspunsul și îți spunem cum procedează și bunicii la țară.

Vinul fiert se numără printre băuturile preferate ale oamenilor în serile friguroase de iarnă. Fie că este consumat în compania unui membru drag al familiei, fie că este savurat în compania unei cărți interesante, vinul fiert este nelipsit în perioada sărbătorilor de iarnă.

Potrivit experților în vin, pentru a prepara o băutură ca la carte, după rețeta bunicilor de la țară, ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Ingrediente

  • un litru de vin roșu;
  • opt linguri de zahăr;
  • două batoane de scorțișoară;
  • patru sau cinci steluțe de anason (în funcție de cât de intensă vrei să fie aroma);
  • o portocală.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de vin de casă, trebuie sa știi ca este nevoie să treci vinul printr-o sită deasă, pentru a evita formarea spumei. Următorul pas este cel în care adaugi zahărul. Apoi, trebuie să pui steluțele de anason și scorțișoara și lasă totul să fiarbă, la foc mic.

În momentul în care zahărul s-a dizolvat, mai trebuie să lași vinul puțin pe foc, până când acesta începe să facă spumă.

Curăță, apoi, portocala de coajă, taie-o feliuțe și adaugă-le în cană sau în pahar. Coaja o poți folosi pentru decor.

Cât zahăr se pune la vinul de casă și de ce

Ei bine, în urma informațiilor specialiștilor, pentru un litru de must ai nevoie de 180 de grame de zahăr, iar asta pentru a obține un vin cu aproximativ 11 volume de alcool. 

În schimb, pentru iubitorii vinurilor mai alcoolizate, se recomandă adăugarea a 17 grame de zahăr la litru pentru fiecare volum de alcool dorit.

Totuși, trebuie să ții cont de faptul că, în cazul vinului realizat în gospodărie, este necesar ca zahărul să fie adăugat la 2-3 zile după ce mustul a intrat în procesul de fermentație.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?