12 aprilie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

Parc fotovoltaic plutitor, de 1,36 milioane euro

Compania TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România, construieşte primul sistem de energie fotovoltaică plutitor din România în judeţul Caraş Severin, pe lacul de linistire al centralei hidroelectrice Grebla. Valoarea investiţiei este de 1,36 milioane euro, conform News.ro

”TMK Hydroenergy Power, în parteneriat cu Innovation Norway, construieşte pe lacul de liniştire Grebla primul sistem de energie fotovoltaică plutitor, ce va genera mai bine de 1 milion kW/ an. Acest proiect înseamnă o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de peste 300 t CO2 anual. Proiectul centralei fotovoltaice de pe lacul de liniştire Grebla aduce energia viitorului mai aproape, prin dezvoltarea primului sistem de energie fotovoltaică plutitor de 1.000 kW. Astfel, punem în valoare sinergia dintre soare, apă şi infrastructura electrică a TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România”, anunţă compania.

Proiectul îşi propune să dispună de corpul de apă neutilizat în prezent al lacului de liniştire Grebla, cu o suprafaţă de aproximativ 30.000 m². Energia produsă va acoperi parţial consumul intern de energie electrică al TMK Hydroenergy Power.

Valoarea investiţiei este de 1,36 milioane euro, TMK Hydroenergy Power beneficiind de un grant Innovation Norway pentru a acoperi o parte din cheltuieli.

Valoarea totală a proiectului este de 1.363.552 euro, din care 131.950 euro reprezintă valoarea neeligibilă iar valoarea totală eligibilă este de 1.231.602 euro din care 737.500 euro reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?