12 aprilie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

Politicienii au mințit că salvează CEO. Ministru: ”În 2026, producția pe bază de lignit ar trebui să se oprească în România”

Politicienii din Gorj, care s-au plimbat de mână cu ultimii miniștri ai Energiei și cu șefii unor instituții centrale, dând asigurări că activitatea CEO este asigurată, au mințit. O demonstrează o declarație a ministrului Sebastian Burduja, care a spus, la DCNews, că planul de restructurare a companiei a fost asumat de România, care a acceptat închiderea capacităților pe bază de cărbune, până în 2026.

„La Gorj, este mai complicat, pentru că în planul de restructurare al CEO a fost o investiție de peste un miliard de euro, pe care statul român l-a dat complexului și România atunci și-a asumat în fața Comisiei, ca să primească aprobarea unui plan foarte agresiv de închidere și undeva, în 2026, producția pe bază de lignit ar trebui să se oprească în România. Proiectele pe gaz pe care CEO le avea în plan, cele trei construcții de tip SPV cu trei mari companii, au pornit târziu și pentru asta vrem să mergem la CE să le cerem dreptul de a mai produce până când proiectele pe gaz sunt operaționale”, a spus Sebastian Burduja.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?