11 decembrie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

A început construcția mănăstirii din Turburea. S-a săpat fundația

S-a făcut primul pas pentru construirea noii mănăstiri din comuna Turburea. Deja a fost săpată fundația viitorului lăcaș de cult.

„A început lucrarea pentru construirea mănăstirii din satul Poiana, comuna Turburea! Fapte, nu vorbe”, a transmis primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

Proiectul de la Turburea are o valoare de 50 de milioane de euro și prevede un spaţiu monastic cu biserică şi chilii, un centru logistic informatizat, o bibliotecă şi o sală de sport, arată sabotorii.ro. Complexul va conține o sală de mese cu capacitatea de 400-500 de persoane, două pavilioane de cazare (unul pentru băieți și unul pentru fete) cu o capacitate totală de 300 de persoane, dar și o sală de sport pentru 350 de persoane. Se va amenaja un spațiu de campare pentru 500 de persoane, 20 de căsuțe de lemn pentru cazare, dar și un spațiu dedicat atelierelor de pictură, cultură, olărit sau broderie. În centrul acestui complex va fi o biserică ortodoxă, cu o capacitate de 1.000 de persoane. Proiectul cuprinde și asfaltarea drumului de acces spre Castel, dar și o parcare.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?