11 decembrie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

Cum se apără medicul, care nu a observat că o pacientă e gravidă și a operat-o. ”Pacienta a afirmat că nu este însărcinată”

Medicul ghirurg, de la Spitalul Târgu Jiu, care a operat o femeie însărcinată, fără să-și dea seama că aceasta urma să nască, s-a apărat, printr-un comunicat de presă, prin care se încearcă pasarea răspunderii, în seama pacientei. Reprezentanții unității, care transmis punctul de vedere al chirurgului, susțin că femeia ar fi declarat că nu e gravidă.

”Pacienta, în vârstă de 35 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe în data de 19.08.2023, cu dureri abdominale și prezența unei eventrații abdominale post operatorie supraombilicală strangulată, care a fost parțial redusă în urma manevrelor de taxis (manevre de presiune cu ajutorul mainii, efectuate in scopul reducerii unei hernii strangulate) efectuate de medic.
Medicul chirug de gardă a decis internarea pacientei pentru supraveghere, căci exista riscul ca eventrația să se restranguleze, ceea ce s-a și întâmplat. Menționăm faptul că, în timpul anamnezei, pacienta a afirmat că nu este însărcinată, că a avut menstruație și se află sub tratament cu anticoncepționale. De asemenea, aceasta a declarat pe proprie răspundere că nu este însărcinată și la Laboratorul de Imagistică Medicală, înainte să i se facă raze pulmonare”, este explicația transmisă presei, printr-un comunicat.
Medicul a observat sarcina abia după ce a început operația de hernie și a chemat colegi obstetricieni, să scoată bebelușul. ”În data de 22 august 2023, în timpul vizitei medicale, medicul chirug a constatat că pacienta are nevoie de intervenție chirurgicală (eventrație strangulată) și au fost demarate pregătirile pentru operație. Intraoperator s-a constatat prezența eventrației strangulate cu intestin afectat, cu epiplon în sac de eventrație, dar și un uter mărit ca volum ca urmare a unei sarcini. În acel moment, medicul chirurg a solicitat prezența în sala de operație a colegilor de la Secțiile Obstetrică Ginecologie și Neonatologie.
După intervenția medicilor obstreticieni, s-a continuat intervenția chirurgicală și pentru rezolvarea eventrației. În prezent, pacienta se află internată în Terapie Intensivă, pentru recuperarea postoperatorie, iar nou-născutul este la Neonatologie. Mama este conștientă, cooperantă, stare de sănătate fiind stabilă. Și starea de sănătate a copilului este stabilă”, au mai transmis reprezentanții spitalului.

Femeia de 35 de ani este din Tismana și mai are doi copii. Ea a ajuns marți la Unitatea de Primiri Urgenle de la Târgu Jiu, din cauza unor dureri foarte puternice.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?