1 decembrie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

Muncă ”la negru”, la centrul de colectare

O firmă de reciclare a fost sancționată cu 80.000 lei, pentru folosireaa patru persoane ”la negru”. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza comunei Drăguțești.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 31 iulie-04 august 2023 un număr de 38 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 186.500 lei, dintre care 100.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 72 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

„Un angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de recuperarea materialelor reciclabile sortate, a fost sancționat cu suma de 80.000 lei pentru folosirea în activitate a patru persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Angajatorul în cauză a fost depistat pe raza comunei Drăguțești.

Un alt angajator cu sediul social în Municipiul București, având domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Angajatorul în cauză a fost  depistat pe raza comunei Dănești” a comunicat Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?