11 decembrie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

Asociatele azilului ilegal de la Țicleni, posibil conflict de interese

Comisia constituită la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a finalizat raportul de cercetare disciplinară privind pe cele două angajate care fac parte din asociația care administra căminul de bătrâni din Țicleni.
Membrii comisiei au constatat că asistentul social și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu. „Astfel, asistentul social nu trebuia să recomande pacienților sau aparținătorilor centre de ocrotire fără licență de funcționare, centre printre care se număra și cel din Țicleni.
Comisia a concluzionat că asistentul social a recomandat în cunoștință de cauză atât centre de ocrotire socială cu licență de funcționare, cât și pe cele fără.
Comisia de cercetare disciplinară a ajuns la concluzia că și infirmiera a încălcat prevederile Regulamentului intern al unității medicale și a cauzat o imagine negativă a spitalului prin conduita proprie. Infirmiera a intermediat, începând cu luna martie a acestui an, cazarea în căminul de bătrâni din Țicleni a unor pacienți internați la SJU.
În baza concluziilor comisiei de cercetare disciplinară, managerul unității medicale a decis sancționarea celor două angajate cu diminuarea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de trei luni de zile, conform prevederilor Codului Muncii”, arată un comunicat emis de SJU Târgu Jiu.

Raportul de cercetare întocmit de comisie va fi înaintat Agenției Naționale de Integritate în vederea stabilirii unui eventual conflict de interese în ceea ce le privește pe cele două angajate ale spitalului.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?