16 iulie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

Turist abandonat în pădure, de ghidul plătit

Salvamontiștii au intervenit să salveze un turist, pe care ghidul cu care plecase în drumeție, pe munte, l-a abandonat în pădure.

„Experiență neplăcută pentru un turist aflat la prima sa drumeție în zona montană. S-a alăturat unui grup condus de un așa-zis ghid montan ce își face reclamă pe rețelele de socializare, a plătit o sumă de bani și au pornit la drum, pe traseul Gara Azuga-Cabana Diham. La un moment dat, grupul s-a abătut de la traseul marcat și a continuat ascensiunea pe firul văii, care la un moment dat prezintă o pantă destul de abruptă. Turistul nostru, fiind la prima experiență montană, nu a mai putut înainta, fiind epuizat fizic. Este revoltător faptul că, așa-zisul ghid, a luat hotărârea să continue drumeția cu grupul, părăsindu-si pur și simplu clientul în pădure. Acesta, îngrozit, a sunat la Dispeceratul Național Salvamont, iar salvatorii montani de la formația județeană Azuga l-au recuperat și l-au coborât până în Gara Azuga”, este povestea postată pe pagina oficială a Salvamont.

Salvamontiștii îi sfătuiesc pe doritorii de drumeții montane începători , să fie precauți, atunci când apelează la ghizii plătiți. „Să fie cu mare băgare de seamă atunci când își aleg „ghidul montan” de pe internet, să nu dea peste acest personaj sau unul asemănător…”, este mesajul salvatorilor.

Despre autor


Descoperă mai multe la Un Altfel de Știri

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!

Descoperă mai multe la Un Altfel de Știri

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?