22 iulie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

Bilanț de mandat: Ministrul deconectat de la Energie, util pentru prietenii din partid

Nociv pentru Gorj, fostul ministru al Energiei a fost util pentru prietenii din partid. Este concluzia unui parlamentar gorjean, care spune că Virgil Popescu a refuzat renegocierea planului de restructurare a CEO, pentru a grăbi alocarea banilor alocați de UE țărilor ce închid capacități miniere, bani de care beneficiază firme private. Deputatul PSD, Claudiu Manta, susține că Popescu ar fi trebuit să plece în urmă cu un an din funcție, când i s-a cerut demisia, pentru ca CEO să aibă o șansă la prelungirea termenelor pentru renunțarea la cărbune. ”Demisia lui Virgil Popescu ar fi dat Complexului Energetic Oltenia șansa de a-și renegocia planul de restructurare și de a-și prelungi perioada de activitate a producerii de energie pe baza de cărbune. Solicitarea noastră a fost una justificată, având în vedere doar răul pe care l-a făcut CEO, Gorjului și Olteniei, prin refuzul de a solicita Comisiei Europene reanalizarea planului de închidere, pe care el și conducerea companiei, girată de PNL, l-au ținut ascuns până nu de mult.
Pentru gorjeni, Virgil Popescu va rămâne ministrul care a girat pierderea a aproximativ 8000 de locuri de muncă. Pentru prietenii lui din partid, care l-au susținut în funcție, PNL-istul Virgil este ministrul care a creat pârghii pentru afaceri din bani europeni, alocați României tocmai pentru închiderea mineritului”, a scris deputatul PSD, Manta.

Înlocuirea lui Virgil Popescu, cu Sebastian Burduja, nu acordă nicio șansă Complexului Oltenia, spune Claudiu Manta, care a făcut public, după audierea liberalului propus să preia portofoliul de la Energie, că succesorul urmează planul începus de predecesorul lui. ”In cadrul audierilor minstrului desemnat al Energiei, desfasurate astazi la Parlamentul Romaniei, afirmatiile dlui Burduja m-au pus pe ganduri: faptul ca intentioneaza sa continue planul de restructurare al C.E. Oltenia, fara a incerca renegocierea acestuia mi se pare un punct de plecare gresit, asemanator viziunii fostului ministru de trista amintire, Virgil Popescu, a carui demisie de de la conducerea Ministerului Energiei am cerut-o inca de acum un an, considerând că este un element negativ pentru un domeniu strategic al acestei țări, pentru care a demonstrat că nu a avut nicio umbră de interes economic, civic sau de orice altă natură legală”. a scris deputatul gorjean, pe pagina de socializare.


Despre autor


Descoperă mai multe la Un Altfel de Știri

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!

Descoperă mai multe la Un Altfel de Știri

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?