10 decembrie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

Prinși cu angajați ”la negru”. Amendați cu 55.000 lei

Inspectorii ITM au depistat trei persoane, care munceau ”la negru”, la două firme din Gorj. Patronii celor două societăți au fost amendați cu 55.000 de lei.

Unul dintre angajatori, din comuna Mătăsari, cu domeniu de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor, a fost sancționat cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Un alt angajator, cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate transporturi terestre de călători, a fost sancționat săptămâna trecută de către inspectorii de muncă cu suma de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză a fost depistat în trafic pe raza localității Vîrț.

În perioada 29 mai-09 iunie, inspectorii de muncă au efectuat 62 controale, în urma cărora au fost aplicate 50 sancțiuni contravenționale în valoare de 270.000 lei și dispuse 221 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?