16 iulie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

Mitropolitul Olteniei, la Turburea. Congresul Tinerilor Ortodocși, organizat în Gorj

Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu, a fost prezentat, în acest weekend, la Turburea. În comuna gorjeană a avut loc Congresul Tinerilor Creştini Ortodocşi din Oltenia, ediţia a XVII-a.

Sute de tineri și nu numai au fost prezenți, sâmbătă, în comuna Turburea. Alături de tinerii ortodocşi din Oltenia s-a aflat Înaltpreasfinţitul

Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Printre invitaţi s-au numărat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratelor Şcolare Judeţene Dolj şi Gorj, cadrele didactice cu rezultate deosebite în proiecte destinate tinerilor, coordonatorii şi colaboratorii grupurilor parohiale de tineri.

”Mă bucur să văd copii din toate zonele. Au venit să se revadă, pentru că au legat prietenii, pentru a fi împreună”, a punctat, la predica de după Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Irineu, arhiepiscopul Craiovei și mitropolitul Olteniei.

În cadrul Congresului Tinerilor Creştini Ortodocşi din Oltenia a avut loc premierea grupurilor parohiale de tineri din Mitropolia Olteniei, care s-au făcut remarcate prin desfăşurarea de proiecte şi activităţi culturale, educative sau sociale. Grupurile parohiale de tineri premiate au susţinut momente artistice.

La eveniment au fost prezente și autoritățile locale și județene: primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, și Inspectorul Școlar General al ISJ Gorj, Marcela Mrejeru.

Despre autor


Descoperă mai multe la Un Altfel de Știri

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!

Descoperă mai multe la Un Altfel de Știri

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?