2 decembrie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

Biserică afectată de cutremure, reabilitată prin strângere de fonduri

O biserică din comuna Telești, care a fost afectată de cutremurele din luna februarie, va fi reabilitată de Mitropolia Olteniei, cu fonduri colectate în urma unor strângeri de fonduri. Lăcașul de cult este cel mai mare din Telești și este folosit de o mare parte a comunității.

Seismele de peste 5 grade pe scara Richter și cele peste 2000 de replici, ce au avut loc începând cu jumătatea lunii februarie, au afectat zidăria, distrugând pictura bisericească.

Cum fondurile au întârziat să apară, autoritățile spun că s-au găsit modalități care să salveze biserica din centrul localității. ”Nu s-au primit fonduri pentru intervențiile la biserica afectată de cutremure. Vor fi făcute reparații de Mitropolie, au fost organizate strângeri de fonduri și vor începe reparații, pentru că gradul de afectare este vizibil și trebuie intervenit rapid”, a declarat Romulus Bîldea, primarul comunei Telești.

Numeroase biserici, școli și sedii de instituții, din mai multe localități ale județului, au fost afectate de cutremurele ce au avut loc la începutul anului.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?