11 decembrie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

Școală din Dragotești, gazda unui proiect internațional. Participanți din trei țări

Școala Gimnazială ”Ion Vîlceanu” Drăgotești a fost gazda unor cursuri de formare și predare, la care au participat elevi din trei țări, în cadrul proiectului Erasmus + “Arc-en-ciel en vert”, cu tema “sănătate și mediu”. Proiectul cu finanțare de la Comisia Europeană este derulat de unitatea de învățământ din Dragotești, împreună cu Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu” din Tg Jiu, în parteneriat cu 3 țări europene: Macedonia, Bulgaria și Turcia, pe durata a doi ani. Elevii au participat la ateliere de lucru, în cadrul cărora au realizat tablouri, brățări cu elemente din natură, cuiburi de păsări din materiale reciclabile și au vopsit ouă în mod tradițional. Activităţile şi jocurile sportive au îndemnat la mişcare, la conştientizarea importanţei desfăşurării acestora în medii necontaminate, deoarece sănătatea noastră depinde de noi, de modul în care protejăm natura.
Participanții au vizitat Termocentrala Rovinari, unde au avut loc dezbateri pe tema reducerii poluării mediului înconjurător.
De asemenea, s-au dezvoltat competențe digitale prin folosirea platformei padlet, elevii lucrând la o expoziție de postere dedicate Planetei Pământ. ”Elevii au participat la activitățile propuse în echipe mixte, cunoscandu-se astfel mai bine și exersând comunicarea in limba engleza. Prin intermediul activităților desfășurate în colaborare cu ceilalți parteneri, elevii au înțeles mai bine consecințele activităților poluante asupra mediului și asupra organismului uman”, a spus directorul Necșulea Cosmin.
Școala Gimnazială Ion Vîlceanu face parte dintr-un consorțiu ce cuprinde 13 unități școlare din județul Gorj, constituit la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, scopul fiind participarea la activitățile din cadrul Proiectului de mobilitate Erasmus+.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?