11 decembrie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

Profesorii nu s-au înțeles cu premierul. Grevă generală, de luni

Sindicaliştii din educaţie au anunţat, după întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă, azi, că nu s-a ajuns la un acord şi luni, 22 mai, va fi declanșată greva generală, deoarece promisiunile guvernului sunt nesatisfăcătoare.

”Ni s-au avansat nişte propuneri pe care noi le considerăm nesatisfăcătoare, în momentul de faţă, respectiv aplicarea în integralitate a Anexei 8, pentru toţi cei care sunt prinşi şi posibilitatea prinderii în Programul de guvernare a învăţământului ca prioritate naţională. Asta este ceea ce s-a lansat în urma discuţiei”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, Marius Nistor.

Sindicaliștii din educație spun că, în aceste condiții, greva generală, anunțată de luni, este o certitudine, iar protestul va fi unul pe perioadă nedeterminată. ”Greva care a fost anunţată va începe luni, 22 mai, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar. Nu avem niciun motiv, în momentul de faţă, să renunţăm la această formă extremă de protest. Nu ne-am dorit-o, era obligaţia Guvernului şi a celor care au putere de decizie, cunoscând problemele noastre, să vină cu soluţii mult mai rapide. Şi, aşa cum i-am transmis şi domnului prim-ministru şi domnului Ciolacu, apare o mare problemă, cea legată de credibilitate”, a mai declarat Nistor.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?