12 aprilie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

Un șef de post a fost reținut pentru șpagă

Șeful unui post de poliție din Gorj a fost reținut pentru luare de mită. Polițistul este acuzat de alte două infracțiuni, conform unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Redăm comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, în acest caz:

”Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, din data de 04.05.2023, s-a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu ora 14:50, a unui agent şef de poliţie, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, desemnat şef de post, acesta având calitatea de suspect într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Persoana menţionată este cercetată pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, prevăzute de art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, două inftracţiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 din Codul penal şi două infracţiuni de fals intelectual, prevăzute de art. 321 din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 din Codul penal.

Din materialul probatoriu administrat până în prezent rezultă suspiciunea rezonabilă că în data de 24.08.2020, în jurul orelor 15:00, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, efectuând un control în trafic pe sectorul de drum Gureni Peştişani, de pe raza comunei Peştişani, jud. Gorj, împreună cu alte persoane, cu ocazia opririi în trafic pentru control a autoturismului marca Mitsubishi cu nr. de înmatriculare …, care avea tractat un motocompresor cu nr. de înmatriculare …, care nu avea inspecţia tehnică periodică valabilă (I.T.P.), suspectul nu a dispus măsurile legale constând în sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă şi ridicarea certificatului de înmatriculare al vehiculului.

Totodată, suspectul nu a evidenţiat în raportul întocmit, împrejurările privind oprirea vehiculelor susmenţionate, solicitând  conducătorului auto să remită cu titlu de mită o sumă de bani unei angajate a SC … SRL, urmând ca angajata să remită ulterior respectiva sumă (500 de lei) agentului de poliţie, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, conform celor sus-menţionate.

De asemenea, a mai rezultat că agentul de poliţie a primit, la data de 09.03.2023, orele 12:00, cu titlu de mită, de la investigatoarea cu identitatea …, suma de 850 de lei, (şase bancnote în cupiură de 100 de lei fiecare, o bancnotă în cupiură de 200 de lei şi o bancnotă în cupiură de 50 de lei), pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a nu aplica măsura suspendării permisului de conducere pentru abaterea constatată, respectiv depăşire prin loc interzis prin călcarea liniei continue. Agentul de poliţie a procedat la întocmirea în fals a unui proces-verbal de contravenţie, în care a consemnat, contrar adevărului, că persoana respectivă ar fi săvârşit în calitate de pieton abaterea contravenţională constând în traversarea neregulamentară. Copia procesului verbal de sancţionare contravenţională nu a fost înmânată de către suspect persoanei în cauză”, se arată în comunicatul emis de procurorii gorjeni.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?