18 iunie 2024

Un Altfel de Știri

G News Media

CEO nu primește niciun leu din ajutorul de stat. Unde ajung banii

Hotărârea de guvern pentru acordarea unui ajutor de stat pentru CEO a fost aprobată, în această după amiază. Executivul a aprobat suma de 449 milioane lei, însă la compania de la Târgu Jiu nu va ajunge niciun leu, banii fiind cu destinație strictă. Suma este acordată pentru restructurare, sub formă de grant, în scopul finanţării cheltuielilor cu certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, pentru anul 2023. Conform unui comunicat de presă emis de Guvern, ajutorul de stat de restructurare sub formă de granturi se acordă integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, şi va fi folosit pentru achiziţia de certificate de emisii de gaze cu efect de seră necesare pentru îndeplinirea obligaţiei de restituire a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2022, corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalaţiile societăţii, cu scadenţă la data de 30 aprilie 2023 și pentru achiziţia de certificate, cu scadenţă la data de 30 aprilie 2024.

Ajutorul de stat este acordat anual, de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Energiei, în limita prevederilor bugetare aprobate şi se aprobă prin hotărâri ale Guvernului.

CEO a mai primit ajutoare de stat sub formă de grant, în valoare de 776,4 milioane euro, pentru achiziţionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2024 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?