10 decembrie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

Femeie reținută după ce a cerut peste 90.000 euro, pentru angajări la spital și în penitenciar

Procurorii anticorupție au reținut o femeie, care a cerut peste 90.000 de euro, promițând că intervine la persoane influente, pentru angajări în spitale și penitenciar. Anchetatorii din cadrul DNA Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a suspecți, acuzate de comiterea a opt infracțiuni de trafic de influență. „În perioada 2019 – 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești; angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad; obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului”, se arată în ordonanța procurorilor.
Femeia a fost surprinsă în flagrant, după ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital.

Suspectei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Anchetatorii cer arestarea preventivă pentru 30 de zile a femeii.

Despre autor

Lasă un răspuns

Copyright © 2023 Toate drepturile rezervate | G News Media.
error: CONTINUT PROTEJAT PRIN DREPTURI DE AUTOR conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe!
Deschide chat
1
Ai un pont?
Scan the code
Vă mulțumim că ați contactat G News Media
Aveți o informație pentru echipa noastră?