24 martie 2023

Un Altfel de Știri

G News Media

Explicații de la CEO: O parte din taluzul Carierei Roșiuța s-a prăbușit din cauza ploilor

O bucată din peretele carierei Roșița s-a desprins  chiar în timp ce minerii munceau la baza lui. Din fericire, aceștia au observat fisura înainte de prăbușire și s-au retras la timp, înainte ca cineva să fie rănit. Bucățile mari căzute au distrus linia de transport a cărbunelui.

Comunicat CEO: În data de 31.01.2023, în jurul orei 13:00, la Carieră Roșiuța, la circuitul de transport al excavatorului ERC1400/04 – T544, s-a produs o desprindere de material din taluzul lateral, afectând aliniamentul transportorului pe o lungime de aproximativ 50 m.

Producerea surparii a fost cauzată de lucrările miniere de subteran din zona respectivă coroborat cu precipitațiile din ultima perioada. Zona este predispusă acestui fenomen și este monitorizată.

Incidentul nu a produs pagube materiale la instalația de transport și nu a pus în pericol salariații.

Pentru eliminarea efectelor incidentului s-a intervenit în descongestionarea materialului și alinierea transportorului pe zona afectată, putând fi repus în funcțiune în cursul zilei de 01.02.2023.

Sursa: Gorjeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
1
💬 Ai un pont?
Buna ziua👋
Ai un pont? Ai vreo informatie? Ai fost martorul unui eveniment? Poti sa ne trimiti absolut orice, poze, videoclipuri si poti alege sa ramai ANONIM!
Multumim! Deschide chatul, te asteptam!